Zo bepaal je jouw “WHY" en hoe het bijdraagt aan het succes van je ondernemening.

Degenen onder jullie die de beroemde TED Talk van Simon Sinek hebben gezien: “How great leaders inspire action” , zouden de zin moeten kennen: "People don’t buy what you do; they buy why you do it”. (Als je zijn video niet hebt gezien, stop dan met wat je doet en bekijk het nu .)

Je 'why' is de reden waarom je onderneming bestaat, het is het verschil dat je voor jouw klanten kunt maken. Het ding dat je ertoe aanzet om te blijven doen wat je doet. Je kunt mensen ermee inspireren en overtuigen. “People don’t buy what you do, but why you do it”. Wanneer mensen goed begrijpen waarom je doet wat je doet – en hetzelfde geloven, zijn ze eerder geneigd om voor jou te kiezen. En toch, zoals Sinek in zijn toespraak opmerkt, missen veel bedrijven hun 'waarom'. Ze weten wat ze doen. Ze hebben misschien zelfs een goed begrip van hoe ze het doen. Maar verrassend genoeg kunnen maar weinigen zeggen waarom ze het doen. 'En wat is daar mis mee?', vraagt ​​je je misschien af. Laten we kijken waarom het zo belangrijk kan zijn om je “why" te ontdekken en waarom het meer moet zijn dan 'geld verdienen'.

WAAROM JE ONDERNEMING EEN 'WHY' NODIG HEEFT Zonder duidelijk duidelijk omschreven doel blijft er alleen je producten of diensten over, toch? Het probleem is dat producten en diensten op zichzelf niet zo inspirerend zijn. Mensen zijn emotioneel, we houden van dingen die ons laten voelen. En het is moeilijk om een ​​emotionele reactie op te bouwen zonder een verhaal, een droom of een persoonlijke connectie.

Als je weet waarom je bedrijf doet wat het doet, kun je ineens verbinding maken met je doelgroep. Je hebt een hoger doel voor je onderneming dat groter is dan de producten of services die je verkoopt. Het geeft je een verhaal om te vertellen, of een ideale toekomst om te bouwen. Iets om klanten aan te trekken en met hen te delen.


HOE KOM IK ACHTER MIJN “WHY”? Om erachter te komen waarom je doet wat je doet, kun je de volgende zin gebruiken: Ik wil____ omdat____. Deze zin kun steeds weer gebruiken om achter de reden van de reden te komen. Bijvoorbeeld: Ik wil gaan sporten omdat ik meer energie wil; Ik wil meer energie omdat ik beter kan presteren op het werk; Ik wil beter presteren op het werk omdat ik voor mijn gezin kan zorgen enz enz.

LAATSTE GEDACHTEN Als je eenmaal je 'waarom' hebt bedacht, plaats het dan in de kern van alles wat je doet. Je branding, je marketing, je verkoopstrategie. Het moet terug te zien zijn in je communicatie waarom je doet wat je doet. Dit zal niet alleen je onderneming een overtuigende en authentieke stem geven, maar het zal ook je ideale publiek aantrekken. Andere mensen die geloven wat je gelooft en deel willen uitmaken van wat je creëert.


Heb je zelf ook een project waar je hulp bij nodig hebt? Plan een gratis kennismakingsgesprek.

19 keer bekeken

DESIGN DAT RAAKT

sterke en unieke vormgeving - persoonlijk traject - snel online - makkelijk zelf te onderhouden site

SANNE FRANSSEN

Webdesigner & Marketing

Strategische webontwikkeling

en design voor service gebaseerde ondernemers

en zzp-ers.

© 2020 Sanne Franssen

MENU

FREEBIES

Plan een gratis kennismakingesprek

Website checklist

© 2020 Sanne Franssen

CONTACT

info@sannefranssen.com

Maandag - Vrijdag

09.00 - 17.00 uur

  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest