Zo maak ook jij een ultieme gratis weggever.

Bijgewerkt: jun 25

Wat is een gratis weggever?

Een gratis weggever is waardevolle gratis content die je weggeeft in ruil voor een e-mailadres. Tenzij je iemand iets geeft wat hij/zij echt wil, is er geen reden voor iemand om je zijn e-mailadres te geven. Daarom is het belangrijk dat je gratis weggever net zo waardevol is als je betaalde content.

“Bij online zaken is de ultieme gratis weggever een essentieel onderdeel van een succesvolle salesfunnel.”

Welke soorten gratis weggever zijn er?

1. Checklist

Checklists zijn geweldig voor elk type proces dat een aantal herhaalbare taken of stappen vereist. Zoals bijvoorbeeld de handige SEO checklist.

2. E-Book

Een e-book is in principe een pdf met verschillende pagina's. E-books kunnen allerlei soorten onderwerpen hebben.

 3. Infographic

Soms is het moeilijk om informatie in woorden, audio of video te presenteren en het wordt het best weergegeven met een infographic. Je iet niet veel infographics, dus als je er een maakt heb je grote kans dat deze veel gedeeld zal worden.

4. E-mails

Hoewel video overal lijkt te zijn, zijn e-mails nog steeds populair en kunnen waardevol zijn.

5. Videoserie

Een typische videoserie bestaat uit 3 tot 5 delen van 10-15 minuten lang, maar door de jaren heen zijn ze langer geworden en zijn ze nu 30-45min lang. Langer dan 10 minuten is lang voor online video's, en werkt alleen als je veel waarde geeft.

6. Webinars

Webinars zijn een geweldige manier om waarde te geven en tegelijk je producten aan te bieden.

7. Uitdagingen voor Facebook-groepen

De beste uitdagingen via Facebook duren ongeveer 5 dagen. Het is een goede manier om je lijst op te bouwen.


Hoe maak je bekend dat jij een super gratis weggever hebt?

1. Sociale media

Het is aan te raden om voor iedere gratis weggever een aparte aanmeldpagina te maken. Zonder al teveel afleidingen en puur gericht op het downloaden van jouw content.

2. Blogberichten

Je bent momenteel een blogpost aan het lezen over Hoe je de ultieme gratis weggever kunt maken. In dit boogartikel vind je ook links naar andere blog artikelen. En zo is het cirkeltje weer rond.

3. YouTube-video's

Video's worden steeds populairder. Het kan heel belangrijk zijn om een youtube kanaal te onderhouden. Ook voor je SEO is dit goed: Youtube is namelijk van Google. Hoewel je niet om een ​​e-mailadres kunt vragen voordat iemand je video's bekijkt, kun je wel vragen om een ​​e-mailadres onder je video en ook door links tijdens en na het afspelen van de video.

4. Podcast

Net als YouTube kan een podcast een goede manier zijn om een ​​breder publiek te bereiken. Je kunt verwijzen naar een gratis weggever in de podcast zelf en in de notities. Het vraagt wel toewijding.

5. Facebook-groepen

Facebook groepen blijven populair en de kans is groot dat je zelf al in verschillende groepen zit.

Wat is een goede goede gratis weggever?

Een goede gratis weggever is representatief voor en een waardevol voorbeeld of een demo van je product of dienst. Als je bijvoorbeeld een online cursus verkoopt, wilt je dat gratis weggever een stukje inhoud uit die cursus laat zien plus de transformatie die de cursus oplevert.

“Maak je geen zorgen over het weggeven van teveel gratis inhoud.”

Denk na over waar mensen om vragen of wat voor soort vragen je ziet in de groepen waarin je je bevindt. Wat je gratis weggever ook is, het moet gemakkelijk toe te passen zijn voor je klanten. Belangrijk is dat je publiek enthousiast wordt over je weggever en je cursus.

Zelf heb ik al vele mensen kunnen helpen met het verfraaien van hun gratis weggever. Heb je hulp nodig om jouw e-book er helemaal top uit te laten zien? Neem dan contact op en we praten verder.


17 keer bekeken

DESIGN DAT RAAKT

sterke en unieke vormgeving - persoonlijk traject - snel online - makkelijk zelf te onderhouden site

SANNE FRANSSEN

Webdesigner & Marketing

Strategische webontwikkeling

en design voor service gebaseerde ondernemers

en zzp-ers.

© 2020 Sanne Franssen

MENU

FREEBIES

Plan een gratis kennismakingesprek

Website checklist

© 2020 Sanne Franssen

CONTACT

info@sannefranssen.com

Maandag - Vrijdag

09.00 - 17.00 uur

  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest