8 SEO tips om hoger in Google te komen

Bijgewerkt: apr 14

SEO staat voor Search Engine Optimalization en als je onderstaande tips toepast kan het je helpen om gevonden te worden in Google. Dit is belangrijk voor het werven van nieuwe klanten.

Hoe eerder een zoekwoord voorkomt op je site, hoe belangrijker deze is voor Google. Zorg er dus zoveel mogelijk voor dat dit zoekwoord zo ver mogelijk naar voren staat.

Voor een efficiente SEO moet je weten wat je zoekwoorden zijn. Maar... niemand weet hoe het echt zit met de algoritmen van google. Een aantal dingen weten we wel en om je zoveel mogelijk te helpen, volgen hieronder een aantal tips:

SEO tips

 1. Je hebt een SEO vriendelijke URL waar het zoekwoord in staat. Houd je URL zo kort mogelijk.

 2. Je zoekwoord staat in de titeltag

 3. Zoekwoord staat in de meta description. Dit is het stukje tekst wat in Google te zien is, maar gebruik dit vooral om mensen te overtuigen.

 4. Je zoekwoord staat in de koptekst (H1) tag. Je hebt max. 1 H1 per pagina. Deze is uniek en niet eerder gebruikt op de site. Wederom staat het zoekwoord zo ver mogelijk naar voren in de titel.

 5. Je zoekwoord komt minimaal 1 keer voor in de eerste zin of alinea van je tekst.

 6. Je zoekwoord, of synoniemen hiervan, komt voor in de overige tussenkoppen (H2 of H3). Deze tussenkoppen zijn grafisch duidelijk anders dan de rest van de tekst. Gebruik tussenkoppen om de 8 tot 10 regels.

 7. Maak gebruik van media (video's, afbeeldingen, pdf's etc). Zorg ervoor dat de bestandsnaam het zoekwoord bevat. Gebruik ook het zoekwoord in de alt tekst zodat Google weet waar het over gaat.

 8. Maak gebruik van interne en externe links.


Met deze handige SEO tips maak je een goede start. Kom je er niet uit en heb je hulp nodig? Plan een afspraak met me, ik help je graag verder.

8 keer bekeken

DESIGN DAT RAAKT

sterke en unieke vormgeving - persoonlijk traject - snel online - makkelijk zelf te onderhouden site

SANNE FRANSSEN

Webdesigner & Marketing

Strategische webontwikkeling

en design voor service gebaseerde ondernemers

en zzp-ers.

© 2020 Sanne Franssen

MENU

FREEBIES

Plan een gratis kennismakingesprek

Website checklist

© 2020 Sanne Franssen

CONTACT

info@sannefranssen.com

Maandag - Vrijdag

09.00 - 17.00 uur

 • Facebook
 • Instagram
 • Pinterest